Протестирам


На 15 декември 2011 г. Европейският парламент с решение оторизира страните-членки да подпишат ACTA. България е сред 22-те страни-членки на ЕС, които подписват споразумението в Токио на 26 ануари 2012 година. Споразумението е подписано от държавите от Европейския съюз (с изключение на Кипър, Естония, Словакия, Германия и Нидерландия), от Австралия, Канада, Япония, Република Корея, Мексико, Мароко, Нова Зеландия, Сингапур, Швейцария и САЩ. Споразумението е със сложна йерархическа система за контрол върху авторските права. На митниците ще се извършва пълен контрол върху преносима техника за файлове с авторско съдържание, както и предявяване на нови изисквания към интернет провайдърите. България подписва споразумението без обществен дебат дали държавата трябва да се присъедини към АКТА.

Източниците, разглеждащи формулираните в Закона съглашения, са стотици за българската част от Мрежата и хиляди по света.
От това не става по-ясно, защо ли е в такъв вид Законът и защо е подписан без обсъждания в повечето от страните, на които предстои да го ратифицират.
6/22 хич не е трудно постижимо.
Още 5 държави като нашата са достатъчни.
Следователно, нито един протестен опит не е излишен.
Критичната метеорологична обстановка е добре дошла за управниците ни в този случай.
Както и да решите да изразите протеста си – НАПРАВЕТЕ ГО!
Аз прочетох статиите за пиратските партии и за сайта с тази знаменателна картинка.

От Уикипедия:

Търговско споразумение за борба с фалшифицирането

Пиратско копие

The Pirate Bay
Пиратска партия (Швеция)

Партията на пиратите (на шведски: Piratpartiet) е шведска политическа партия.

Нейните основни цели са реформиране на законите за интелектуалната собственост, включително и запазената марка, патентите и защитата на дизайна. В интересите на партията се включват и защита на личната тайна (включваща лична собственост и лична информация), както в Интернет, така и в живота въобще.

ПП е и против участието на Швеция в международни споразумения и организации за защита на авторските права, като например Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) и Световната търговска оргнизация (WTO). Партията на пиратите няма гледище по други въпроси и затова отхвърля да се позиционира като лява или дясна.

Още по темата:

Публикации за АКТА при Григор Гачев

Вашият коментар