Практическа ситуация с комбинаторни алгоритми


Задачата е да се определят всички възможни подреждания на три котета, три пилета и три зайчета в квадратна матрица 3 на 3.

Въпрос-уловка:
Може ли този пъзл да се нареди при условие да няма повтарящи се животни нито по редове, нито по колони, нито по диагоналите на квадрата 3х3?

Подусловие 1. Задачата е да се определят всички възможни подреждания на три котета, три пилета и три зайчета в квадратна матрица 3 на 3. Намерете броя на всички възможности за подредба на втория и третия ред, когато първият ред съдържа три еднакви животни. Ще трябва да се вземе предвид, кои видове животни остават за втория и третия редове.

Подусловие 2 Задачата е да се определят всички възможни подреждания на три котета, три пилета и три зайчета в квадратна матрица 3 на 3 за всички възможности за подредба на втория и третия ред, когато първият ред съдържа две еднакви животни и едно различно.

Подусловие 3 Задачата е да се определят всички възможни подреждания на три котета, три пилета и три зайчета в квадратна матрица 3 на 3 за всички възможности за подредба на втория и третия ред, когато първият ред съдържа три различни животни.

Презентациите за модул 2

https://ibl.bas.bg/konkurs-za-diktovki-2024/

Тест за 31 май 2024 г.
Презентационни слайдове на група №1

Тест

https://zelenkroki.wordpress.com/wp-admin/post.php?post=15162&action=edit&classic-editor

Вашият коментар