Злобни хора


Това нещо стои в чернова повече от месец, мисля, че ми го прати Анна, по повод моите кризи с виртуален (и не само) приятел.

Днес ще се опитам да допълня частично моето разбиране за злобата.

Ние очакваме пътят ни да е към Доброто, Светлото, Красивото, Щастието.
Само че житейските пътища са понякога пресечени с всякакви сложнотии и недобри, тъмни, грозни, нещастни събития. Случките, които се смесват в една обща шарения, правят всекиго уникално различен от друг на негово място.
Та, така: не очаквам злобата да изчезне. Ако някой ми иска оставката, той не е непременно злобен. Ако някой в петък шестия час иска да си тръгне преди да е бил звънецът, той не е непременно мой враг, нито, ако ме мрази, аз трябва да се откажа да си върша работата. Колкото ми е по силите.
Няма да дам всичко от себе си, за да остана без работа. Нито ще дам здравето си, за да я запазя. Да, учителите са такива по призвание. Да, не ги уча на най-правилното и най-истинското моите ученици. Никой не учи първолаците на диференциални уравнения. Нито им говори за пръстен и поле в математиката. Но… понякога учителят също забравя в пълнота всички добавки към знанието, което уж налива съкратено или адаптирано, за по-успешно.
Лесно и интересно, казват едни търговци. Ученето понякога никак не е интересно. Да. Затова стигаме до насилие, поне в повечето случаи, когато учителят търси насилствени методи да си свърши работата. Например, ако изисквам да си пишат домашното моите ученици, ако за ненаписано домашно поставям оценка, пиша забележка, или давам още по-голямо домашно, това насилие ли е?
И, да, злобата и насилието са различни неща. Насилието от любов го практикуваше майка. Много успешно. Винаги ще е един и същ резултатът от нейните методи: Аз я обичам и се прекланям пред геройството да ми бъде майка-учител. И се опитвам да избягвам грешките, заради които ме е наказвала. Какво общо имат със злобата наказанията?

Как да разпознаем злобните хора сред нас? 5 признака за хора с лошо сърце и черна душа!
http://pik.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%B0%D1%81-5-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%B0-%D1%81-%D0%BB%D0%BE%D1%88%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B5-%D0%B8-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%B0-news575830.html?utm_source=uks_g&utm_medium=justpost&utm_campaign=trtt&totitle=1

Дата
10:28 | 26.08.2016

803546

В много ситуации казваме, че предателствата не идват от чужди, а от свои. Много ни е трудно да си представим, че някой може да ни изневери, да ни нарани, да ни заблуди и да ни лъже без капка съзнание, да разпространява лъжи и измислици по наш адрес, да плете интриги и да ни унижощи имиджа пред другите, но за съжаление сме напълно наясно, че това е възможно да се случи и такива хора съществуват. Понякога обаче сме доверчиви и ни е много трудно да ги разпознаем, защото тези хора всъщност са винаги усмихнати и приятелски настроени. Следващите 5 признака може да ни помогнат да разобличим по-лесно хората с „развалено сърце“, които се опитват да ни навредят материално, физически, емоционално, хората, които завиждат на нашите успехи, а не ги споделят заедно с нас.

1. Хората с лошо сърце са специалисти в заблуждаването, спорове и разпри.

Те:

– Извъртат фактите, вменяват ви чувство за вина

– Лъжат

– Бягат от отговорност, никога не казват „извинявай“

– Отричат ​​реалността

– Измислят истории

– Запазват информацията за себе си, никога не знаеш какво им се върти в главата

– плетат интриги и се правят на жертви, много са убедителни

– когато излизате заедно винаги ще се изтъкват пред вашите познати и ще се опитат да ви унижат, че не сте толкова добри, колкото тях.

2. Хората с лошо сърце са експерти в измамите над други хора с „красиви думи“, в които самите те не вярват. В много случаи такива хора не обичат дори самите себе си.

Но ако погледнете плодовете на техния живот или ако заслушате техните думи, ще видите, че такива личности никога не се променят, не се развиват и нямат успехи в живота си, те дори нямат други приятели. Техният живот е илюзия, а душевната им храна е страданието на другите хора.

3. Хората с лошо сърце винаги искат да контролират другите хора, а те сами по себе си са най-големият авторитет, дума да не става, че в нещо сте по-добри от тях. Напротив те са склонни да мачкат самочувствието ви и да казват, че без тях сте едно нищо, че никой няма да желае да контактува с вас, а видите ли, с тях ще бъдете центъра на вниманието. Отхвърлят обратна информация и градивна критика, сами създават правила, по които живеят, не обръщат внимание на моралните норми, дори не знаят значението на думата „морал“. Дори бомба да падне около тях, ако те са невредими – другото няма значение, дори няма да забележат.

4. Хората с лошо сърце често играят на симпатиите на добродушните хора с цел да ги заблудят

Това изглежда така:

Търсят милост, а самите те не я предоставят.

Търсят топлина, прошка и интимност от човека, към който са съгрешили без съпричастност към болката, която са причинили и без истински намерения да се опитат да поправят това, което са направили или да се опитат да върнат изгубеното доверие.

5. Хората с „развалено“ сърце нямат съзнание и не знаят какво е разкаяние. Дори и нямат намерение да се опитат да се борят срещу своята злоба – всъщност, те живеят в нея под маската на определен благороден характер. Дори ще се опитват да те променят и да те накарат да повярваш в техните убеждения.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s