Фурмите


Какво се случва с тялото ти, ако ядеш по 3 фурми на ден!

http://petel.bg/Kakvo-se-sluchva-s-tyaloto-ti–ako-yadesh-po-3-furmi-na-den–Oshhe-v-parvite-dni–__149022

1. Помагат за работата на черния дроб

Фурмите и екстракта от техните семена може да спомогне за намаляване на чернодробната фиброза, което се случва, когато черният дроб се лекува неправилно и при справяне с токсините. Фурмите могат да ви помогнат за по-доброто възстановяване на черния дроб.

2. Пазят сърцето.

Фурмите са отлични за сърцето. Плодът може да помогне за сърдечния ритъм, благодарение на калия, който е важен в борбата при болести на сърцето. Не само това, но фурмите могат да намалят и LDL холестерола.

3. Против запушване на артериите

Фурмите са ценни при борбата с атеросклерозата. Заболяването се характеризира с плака, образуваща се в артериите, което не само ги прави по-тънки, но и поражда опасност от създаване на съсиреци, които често могат да бъдат смъртоносни. Високите количества на антиоксиданти и фенолни киселини, съдържащи се във фурмите, могат да помогнат за намаляване на запушването на артериите и проблемите, които произтичат от него.

4. Помагат за по-добро зрение

Фурмите са източник на витамин А, което помага и защитава роговиците. Те също са богати на лутеин и зеаксантин, две малко известни хранителни вещества, които позволяват на очите да филтрират вредното излагане на светлина и предотвратяване на макулна дегенерация, което води до загуба на зрението.

5. Срещу пролетната умора

Ако комбинирате фурмите с бадеми или кашу, ще получите вкусна високоенергийна закуска. Това е така, защото естествената захар във фурмите е прекрасен източник на енергия. Не само това, витамините и калият спомагат за насърчаване на мозъчната активност и реактивност в нервната система, която може да поддържа тялото в ритъм.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s