Отровните родители


Те са двама. Много рядко мога да си представя дете с един отровен родител.
И, доколкото става въпрос за българската реалност, а не за семействата в Америка, дебатът „Пенчо вече съвсем не чете“, който се проведе в Трявна през май месец тази година от нашите ученици, ми даде един повод и вариант за класификация на родителите.
Клипът, изрязан заради твърдението, което ми се стори невероятно точно, е предоставен от г-жа Тачева, за което ѝ благодаря.

Учителите и родителите са два вида: Такива, които смятат, че децата им могат да ги надминат, приемат, че децата им знаят повече от тях, могат повече и биха могли да знаят повече; и родители, които не вярват, че децата им са способни да станат нещо повече от родителите си. Втората част родители са сигурни, че самите те са ненадминати, те са егоисти, убедени в съвършенството си и превъзходството си над потомците си. Колкото и да дават на децата си, те не очакват нищо положително за децата си. Следователно, техните деца нямат шанс да се развиват, да се включат в прогреса, в глобалния свят. Тези родители са преобладаващият вид.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s