И ние на турне


gruapata_terasata11
gledka2
Събитието беше отбелязано от участник в пощенския списък на ИнитЛаб, веднага го препратих и на Анна, съответно с въпрос, ще отидем ли.
Преди седмица получих покана и от Любо, което мене лично ме мотивира допълнително.
Защо ли ми трябваше да му пиша отговор?! Ако има поне половин грам причина и моето писмо да не го видим на Търновската конференция, значи съм лош фен.
Видях хора, с които си пишем, сега на живо.
Не ме трогнаха атрактивните арогантни речи на г-н Наков.
Не можах да изслушам докрай беседата на продуктивността на Стефан Кънев, за което съжалявам малко. Нито чух Божидар Божанов, единствено него вече съм го слушала на живо преди (в Габрово, ако не се лъжа). Дано да е останал запис за гледане и слушане.
Вече знам как изглежда Яна. Не си водих бележки, дори не снимах достатъчно.
Реших, че ще правя само каквото си реша на момента, а не защото трябва.
Групата ни така и не се събра в залата в пълен състав. Всъщност, бяхме две групи. С емоциите на сутрешното нощно тръгване на първата група, скайп-разговорите късно вечерта преди тръгването, очакваната умора от чакането и т.н. Дано не се изпоразболеят юнаците и госпожичките!!!
Анна се забавляваше при някои елементи от смесени английско-български фрази, израдва се най-много на Яна, за базата от данни с адреси, които ще продава.
Божидар Бацов, който говори първи, също ѝ хареса. След него техническата терминология в представянето на „Bluetooth Low Energy and the Internet of Things“ доста ни затрудни.

Представянето във втората част се смеси с разговори, дори аз малко прекалих, но не бях само аз.
Обади ми се Иво, което ме зарадва много. Трябва да проверя действащ ли е още старият му ученически мейл-адрес.
В обедната пауза избродихме града, основно по главната улица в обратна посока, за да открием книжарница за учебници.
Това беше част от другата полезна задача за деня.
Разделихме се за връщането, а после аз преминах почти до края на улицата в посока Царевец, за да открия Градската библиотека с главно „Г“. Първо се спрях на една пресечка при Божидар Бацов, за до попитам къде се намира библиотеката. Оказа се, че не може да ми отговори със сигурност. Поне се сети къде е била, но имало някакви реформи след това. Е, сега отново е там, Божидар. 🙂
Следващият, когото попитах, така се смути, че сам си призна, че е от Търново, но досега не му се е налагало да знае това местоположение.
Продължих напред, докато почти пристигнах. Попитах отново, вече дамата, която се случи да ми отговори, знаеше, и ми обясни, че и без питане ще я позная като я видя.
Е, това, че е до „Музея“ не ме ориентира много, защото тепърва видях на коя сграда казват „Музея“, но се ориентирах, даже входа уцелих.
Респектиращата обстановка, съчетана с бързането, ме объркаха в прецизността на снимките, които приготвих.
Вече имам временна читателска карта, някакви координати и телефон на отдел „Бузлуджа“ на библиотеката, където ще ходя отново в работен ден, живот и здраве, както и смесени чувства от положението на техниката в това книгохранилище, видимо част от „Глобални библиотеки“. Чудновато беше и отношението на служителите, защото ме помислиха за филолог, а пък аз ги обърках с бързо действие, много въпроси и ексцентрични фотоси.
Разходиха се и новите ботушки на Анна, поне 7-8 километра, което за първи ден не е малко.

bojo_1

rado_marti

ann1

library1

library2

library3

library4

garata
zalez

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s