Дебат и литературно четене


Всичките ми кадри от дебата са в гръб, защото снимах клипове, а после трябваше бързо да изляза преди приключването на обсъждането на журито.
Новото през моите очи:
Анкета с публиката;
Магическият израз Team Building беше отговор на всички съмнения за утвърждаващите.
Отричащите пък се хванаха да отричат насилствените методи като възможност да се получи добър екип, защото не са хуманни.
Имаха и друго добро хрумване: Да попитат при какъв екип биха се подложили на хирургическа интервенция пациентите – такъв, събран случайно, или екип, подбран и изпитан в общата работа. Но не развиха докрай спора.
Лили отново беше добър анализатор.
Анна още ми се сърди, че съм посочила отрицаващите за победители. Така са направили още с двама-трима повече от публиката спрямо тези, защитили утвърждаващите, но журито е определило отбора на утвърждаващите за по-добър.
Да им е честит успехът на Ина, Боряна и Кремена!
А на мене ми се ще следващият път Лили да си подбере екип. В случая дори това, че техният отбор е втори, е своеобразно доказателство, че само с предположения за можене и различни умения за справяне в дебата, не се става добър и успешен екип.
Продължавам да мисля, че темата не е лъжица за устата на дебатьорите. Най-малкото, защото с една думичка „могат“ – всяка поучителна басня, стихче или приказка се оказват остарели, неактуални, ненужни… Хич не е така!
Може и да са гениални учениците ни, но едва ли скоро ще бъдем общество, изградено от действащи гении на хармонията и разбирателството.
Както и да е…
Повече кадри имам от литературното четене в събота.

То пък беше доста смущаващо за ораторите – прави, с папки с текстовете си в едната ръка и с микрофон – в другата. Каквито и тренировки по изразително четене да бяха правили, това не са го тренирали. Нито беше нужно да е толкова мъчително за тях такова боравене с озвучителната техника.
Дори да кажат, че се е получило добре, пак ще се съмнявам, че монотонното и тихо звучене, в съчетание с бодрото птиче чуруликане, не е било приспивно за ентусиазираната публика.
То на мене все са ми украсени с недоволства коментарите.
Част от моите любими ученически творения увековечих с твърде измъчени клипчета.

Advertisements

One comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s