Крокодилски равносметки


Поръчението е да напиша кратко, вместо собственика на блога, защо трябваше една календарна година да няма пропусната дата за публикация.
Причините са няколко:
1. Крокодилски инат. Вкъщи на зеления крокодил изобщо не му харесаха идеята за блога. Да се кипазиш пред хората всеки ден и то доброволно е по-лошият избор от този, случайно да станеш за резил. Зеленият крокодил винаги може да докаже, че е способен и на по-голям провал.
2. Работата принуждава да се леят много крокодилски сълзи. Затова и често публикациите са от категорията: „Ден на системния администратор“. Тъй като намерението да се документира всеки особен случай от ежедневието не се осъществи, дневникът на системния администратор остана с много пропуски.
3. В училище се леят крокодилски сълзи много по-често, отколкото си мислим. Това би направило дневника твърде циничен, а мислех, че си струва.
4. Неочаквани „постижения“: понякога единственият смисъл да записва нещо в дневник човек, когато знае, че всеки ще може да го достъпва, не е заради случайните читатели. Желанието за бърза справка без необходимата идентификация, пароли и други отнемащи време процедури, не беше съобразено с този факт. Блогът се чете от доста непознати хора, на които едва ли всяка подробност е интересна. Учудващото е, че изобщо нямаше очаквания за това – да има публика.
5. Блогът предизвика неочаквани реакции с коментари и писма, което трябва да накара собственика му да бъде по-съобразителен.
Останалото – догодина.
Желая здраве, късмет, приятни емоции и оптимизъм през настъпващата 2011 година!

Advertisements

3 comments

  1. lilia

    Все пак има една личност за която не е излишно да се каже или напише нащо.Това нещо може и да не е най-смешното, но поне малко ще го усмихне .А аз това искам да направя, независимо от това че ставам за смях.Много по-ценна ми е неговата щастлива душа и настроение в този миг отколкото как съм изглеждала.На когото не му харесва ,може да прескочи четенето.Но много държа на любимия, на топлината в него и на приятното му прекарване.Обичам го… дори и да съм издухана от инат и глупост.Това съм…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s