Опити (20)


Някои драйвери могат да се инсталират и през WSUS, но някои са специални, и специално тези, които се оказват необходими в моя случай (nVidia) не ми ги намериха там. Иначе щях да си спестя и това, а мъките на Търсача на драйвери щяха да са с една по-малко.
Ама не са.
Готованщината ми надхвърля моите представи за скромност.
Благата миловидност на първото впечатление от задочните ми комуникации се превръща в солидно хищна и грозна алчност за получаване наготово на хиляди благинки.
Може ли човек да е разсъдлив, когато е неграмотен мераклия?
В четвъртък сутринта с късмета на новобранеца и с иронията на нещастните обстоятелства постигнах елементарен напредък с хардуера на една машина.
Сега ще загробя допълнително времето и мислите на приятел, защото съм помръднала с една стъпчица колелцата на развитието…
А за мрежите и мрежовите истории… отново има находки, отново ще е с някои неизвестности ежедневието ни.
И все пак, за онези, които не сменят всеки ден RAM-памети:
Тя, новата платка може и да е читава, но при мене на четири пъти не тръгна нормално. Резултати – или звуков сигнал с по-голяма продължителност в началото и после периодично се повтаря… докато не изключите принудително компютъра; или с включването става много тихо, но отново никакъв екран, никакво мигване индикаторите на клавиатурата поне… само тихо шумолене на вентилатори… което пак означава да се изключи принудително.
Почти щях да се правя на „мъж“ и да последвам едни съвети от форумите, където препоръката бише да се нулира BIOS-паметта, нещо, което не е най-важното, даже си е малко неочаквано какво ще последва за машината, която до сега си стоеше със здрави гаранционни лепенки, след края на срока за гаранция? Добре, че се опитах да си кажа и вкъщи за проблема, пък ми направиха разбор да не бързам с BIOS-намесите. Видя ми се логично да е нужен ресет на тази памет, щом се променя конфигурацията, в някои случаи може би е оправдано.
Но като видях, че модулът RAM, който добавям е от същия тип и съвсем същия производител, малко ми се изпариха логиките… чак пък толкова да не може да „хване“ автоматично втори модул? – Та новият го поставих на мястото на стария вместо него, пак не тръгна, после пак го извадих и сложих (това си беше четвърто натискане на платката в слот от дъното), изненадата беше хубава – тръгна. За да не развалям магията, само добавих стария модул на съседния слот, действие, което беше последно – вече имам работеща система с два пъти повече памет.
Дано да не създава изненади занапред. Имам документ за тригодишна гаранция на втория модул RAM. 🙂

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s