Отново усилия за ново начало


Както и да организирам времето си, най-важното остава да се свърши между другото.
Днес е ден за ново начало.
Оставаме само с гимназиален курс и училището леко звучи празничко.
Време за действие:


Advertisements

7 comments

  • zelenkroki

   Благодаря за съчувствието! 🙂
   Аз разрешавах и добавях, и пак не можах да изтегля 3 мегабайтов файл с отворен код. Накрая инсталирах по-стара версия на въпросния продукт, заради който бяха безбройните потвърждения, и омазах за начало 64-битовата ОС.
   Така е то.

  • zelenkroki

   Ех, @Стеф, защото и @Краси си мислеше, че са само глупости, но сега е по-лаконичен. А аз едва ли имам избор!

 1. Краси

  Ако не ми се налагаше да работя това, което работя => да пиша софтуер за собственическа операционна система, все още щях да хуля Microsoft-ските операционни системи. Впрочем, всеки ден, почти на всеки 300 реда нов код, който пиша, нехаресването ми се покачва много сериозно.

  Истината е, че Windows и GNU/Linux са глупави операционни системи. Другата истина е, че с втората операционна система не се чувствам престъпник и ми е по-понятно как се случват нещата. Обаче, ако трябва да бъда честен, един ден ще организирам домашната си мрежа така:

  Един по-сериозен компютър (една машина с двуядрен процесор и малко повече оперативна памет (втора ръка) не струва кой знае колко много) ще бъде с Windows Server 2003. Към него ще бъдат закачени принтер, скенер и друга периферна техника и ще се разпечатва с Remote desktop connection. За жалост, преди компютъра трябва да седи рутера, които ще играе ролята на защитна стена. Недодялани операционни системи като Windows Server 2003 са трудни за опазване. Ще направя това, защото визуалният интерфейс ще ми спести време и защото Server 2003 е супер, само ако се използва за домейн контролер, файлов и спящ мейл сървър.

  Обаче Server 2003 ще си бъде лицензиран, макар нежеланието ми да платя за него.

  Другите компютри ще бъдат с нещо, което няма да ме кара да се чувствам престъпник и няма да ме кара да се чудя дали Явор Колев звъни на вратата или е съседа, който ми казва, че трябва да си платя такса вход.

  • zelenkroki

   Побързай с организирането на домашната мрежа, Краси!
   И на Server 2003 дните му се свършват, ако ще го ползваш лицензиран, ще ти поискат пари за по-нова версия и … втора ръка чарковете няма да са ти съвсем достатъчни, пък вечните актуализации и разните му фиксове за извънредни бъгчета… струва ли си толкова гимнастика за една домашна мрежа? 🙂

 2. Краси

  Защо не? В момента едно Ubuntu симулира това, което искам от домашния сървър, но няма как. Дори не мога да му изтрия MSLICENSING папката от регистрите…сигурно заради тяхната липса.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s