Посетител 267082


От времето на статистиката в НОМ до годишнината на мъртвия период, или по-точно – действието Мрежата на автопилот, се е натрупало много новооткрито и несподелено.
Ще почака.
Може би днес е последният възможен ден за достъп до форума и с никакви безпокойства за авторските права на изнесеното, се заемам да довърша поне една категория от форума – „Системата на НОМ“.
Ще я съпоставя с мъртвородените сайтове и сайтчета, които ще откриете при търсене с чичо Гугъл на ключовите думички НОМ, ДАИТС, БИОМ.
И за това – после.
Ето подробностите от темата: Новото прокси
From: PVN11-105-Admin
Posted At: 20.6.2007 г. 14:36
Subject:
Новото прокси
Text:
А, бе, хора от Телелинк,

Вие нормални ли сте? Знаете ли какво е това Интернет? Или някой простак ви нареди да правите такива глупости?
Ами че като забраните с новото прокси Яндекса – yandex.ru, ще трябва да забраните и Гугъла и всички останали търсачки.
Тогава как да уча учениците си от Професионалната гимназия по селско стопанство „Проф. Иван Иванов“ в гр. Долни Дъбник (с код 1500509) по темите за търсене на информация в Интернет (щото всяка търсачка си има своите алгоритми и съответно – своите особености, а Яндекс дава връзки, които не се намират дори и в Гугъл), как да правя междупредметни връзки с часовете по руски език, как да търсим контакти със сродни училища в Русия и ред други такива неща?
За това ли данъкоплатецът в лицето на МОН ви плаща пари – за да саботирате учебния процес? А как стои въпросът с правата на гражданите за достъп до информация, които са гарантирани от Конституцията на Република България?
Все още ми се иска да си мисля, че просто сте допуснали грешка и в зависимост от вашия отговор ще пиша и до МОН, и до Посолството на Русия.
Не ви плаша, но не е нормално сега, в 21-век, в Европейския съюз, да се налага такова ограничение за достъп до информация и то до такава, бих казал световна, търсачка каквато е Яндекс.

инж. Валентин Митков

Учител по Информатика и информационни технологии в ПГСС „Проф. Иван Иванов“, гр. Долни Дъбник
From: Петър Георгиев
Posted At: 21.6.2007 г. 14:24
Subject:
Новото прокси
Text:

Г-н Митков,
Мисля, че пресилвате малко нещата.

На главната ни страница е поставена препратка към съобщение за новото прокси. В съобщението съм отбелязал следното:
„възможно е да има страници, които случайно са попаднали в листата със забранени web страници;“
Именно това се е случило с yandex.ru и rambler.ru.
Точно заради това съм писал, че проксито се тества. А и никъде не пише, че ще е постоянно.
Интересното е, че в няколко blacklist бази данни тези два сайта са категоризирани като „порно“. Можете да се уверите и сам на: http://urlblacklist.com/?sec=search.
Както и да е – тези сайтове ще бъдат разрешени за ползване, не защото ще пишете до посолството на Русия (и МОН), а просто защото (поне привидно) не са свързани с категория „порнографски материали“.
Ако по време на тестването на филтъра се натъкнете на подобни „нечестности“ спрямо дадени сайтове – пишете на support@edu-bg.net . За същото ще помоля и вашите колеги.
Предплагам не сме създали кой-знае какви неприятности с търсачката yandex.ru – когато се случват такива неща обикновено са временни, а и има алтернативи на търсачките, които да запълнят „временната дупка“.
Също така ще ви помоля да не намесвате фирма Телелинк. Нейни служители само са извършили инсталацията и нямат нищо общо с филтъра, който тестваме.
From: PVN11-105-Admin
Posted At: 25.6.2007 г. 09:12
Subject:
За разните опити
Text:
Г-н Георгиев,
Не е лошо да се въвеждат нови неща. Лошото е когато всеки се съобразява само със себе си. А вие, от Телелинк, трябва да се съобразявате с такива неща като зимни, пролетни и летни ваканции и подобни опити да ги оставяте за тогава, щом като сте се хванали да обслужвате такава институция като МОН и подразделенията му. Защото, без да искате, но вече сте станали част от учебния процес и участвате в него, макар и косвено.
Новото прокси
Винаги може да се свали друг браузер и да се ползва друго прокси.
0
SOF46-235-User
08.10.2007 г. 12:50

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s